OM eist lagere straf tegen directrice Ansa

LELYSTAD • Do 12 mei 2016 | 10:33 • Donderdag 12 mei 2016 | 10:33
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep een veel lagere straf geëist tegen de voormalige eigenaresse van zorginstelling Ansa dan de 2,5 jaar cel waartoe ze eerder veroordeeld werd. De vrouw wordt vervolgd voor frauderen met zorgsubsidies.

De ex-directrice van het Lelystadse Ansa kreeg in 2013 van de rechtbank 2,5 jaar cel opgelegd. Ook moest zij drie miljoen euro aan onterecht gedeclareerde zorg terugbetalen. Nu eist het OM een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar. Voornaamste reden voor de lagere eis is dat de zaak al zo lang duurt. Over de terugbetaling van drie miljoen is tijdens deze zitting niet gesproken.

Tegen de man van de directrice is een werkstraf van 120 uur geëist, ook met een voorwaardelijke celstraf. Over terugbetaling van geld wordt in de eis van het OM niet gesproken. De verdachten zeggen dat de zorg die vergoed werd, wel degelijk is geleverd. Het hof doet 24 juni uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel