"Gemeente doet genoeg om internationale bedrijven te trekken"

Almere 12 mei 2016
De gemeente Almere doet voldoende om buitenlandse bedrijven naar Almere te trekken. Dat zei wethouder Mark Pol tijdens de Politieke Markt na kritiek van de PvdA. Die partij vroeg zich af of Almere wel voldoende voordeel haalt uit het samenwerkingsverband Amsterdam Inbusiness. Daarin werken de gemeenten Amsterdam, Almere, Amstelveen en Haarlemmermeer samen om een aantrekkelijk vestigingsklimaat te creëren voor internationale bedrijven.

De PvdA vindt dat te veel bedrijven kiezen voor Amsterdam in plaats van Almere. De wethouder is daar juist blij mee. Hij ziet liever dat bedrijven zich daar vestigen in plaats van Rotterdam of Eindhoven. Internationale bedrijven in Amsterdam leveren namelijk werkgelegenheid op voor Almere. Internationale bedrijven in Eindhoven niet.

Volgens de wethouder werkt de gemeente ook hard om meer buitenlandse bedrijven naar Almere te lokken. Bijvoorbeeld door goed contact te houden met ondernemingen die al in de gemeente gevestigd zijn. Dat contact zorgt weer voor nieuwe bedrijfsvestigingen, aldus de wethouder.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer