Wethouder Huis gaat door het stof

Almere 13 mei 2016
Wethouder Frits Huis is donderdagavond nogmaals door het stof gegaan. Meerdere partijen uitten stevige kritiek op de wethouder. Zij verweten hem de raad te hebben gepasseerd toen hij met de vakbonden een akkoord sloot om verdere stakingen in het busvervoer te voorkomen. Hij was met de bonden overeengekomen dat er extra veiligheidseisen in de aanbesteding voor het toekomstig busvervoer konden worden opgenomen. Eerder had hij tegen de raad gezegd dat dit niet mogelijk was.

Omdat de bespreking over dit onderwerp de vorige keer door tijdgebrek niet kon worden afgemaakt, stond het donderdagavond opnieuw geagendeerd. De wethouder gaf opnieuw aan te weinig genuanceerd richting de raad te zijn geweest. "We zaten in een flow om snel door te gaan met de aanbesteding omdat er ook nog andere aanbestedingen aan zaten te komen en we daar concurrentie van verwachtten. Maar daarin ben ik te stellig geweest."

Het zat meerdere partijen ook dwars dat de wethouder de aanbesteding niet vooraf op de politieke markt had besproken voordat het programma van eisen werd gepubliceerd. Huis beloofde dit in de toekomst in vergelijkbare situaties te doen. Voor de raadsfracties was hiermee de kous af.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer