Pinksteren: Acht tips voor het weekend

Flevoland 13 mei 2016
Wil je weten wat er te doen is dit extra lange pinksterweekend? Omroep Flevoland heeft acht uitjes op een rij gezet. 


Urkerdag

Het hele vissersdorp steekt zich zaterdag in Urker klederdracht. Rond de haven en in het oude dorp zie je oude ambachten en tot 14:00 's middags is er een markt.
Er wordt: 
- vis gebakken
- paling gerookt
- en vooral veel geproefd.  


Opwekking 

Duizenden christenen vieren dit weekend samen Pinksteren. Je mag gratis naar binnen bij Opwekking. Alleen als je wil kamperen moet je een kaartje kopen. Het is alweer de 46ste pinksterconferentie bij Biddinghuizen. Het begint vrijdagavond en duurt tot en met maandag.


Harbour Jazz 

Zondag swingt Almere Haven. Vanaf half drie tijd voor Harbour Jazz. Rond het Havenhoofd treden deze jazz-muzikanten op:
- No Ego Band
- Delbert Bernabela kwartet
- Hajo de Vries en Angelique.


Open Boerderijdagen 

Altijd al willen weten waar je melk nou echt vandaan komt? Dit is je kans. Het boerenbedrijf  van de familie Kuiper in Lelystad zet de deuren van de boerderij open voor publiek. Tussen 10:00 en 16:00 kun je terecht aan de Visvijverweg 41.


Ontbijten tussen de vogels

Op Tweede pinksterdag organiseert IVN een natuurontbijt in Almere. Om acht uur kun je wandelen met een natuurgids. En na een uur kun je in de bostuin naast 't Eksternest met een croissantje en kopje thee genieten van de natuur. Niet smakken, want dan jaag je de vogels weg. 


Autocross Marknesse 

Op Tweede Pinksterdag strijden zo'n 70 coureurs om de titel. Dat is op het industrieterrein en ze geven gas vanaf 12:00. Een bijzondere editie: Het is de 20ste autocross van Marknesse.


Piloten van mini-vliegtuigen gezocht

De leden van de Luchtvaart Club Emmeloord geven op Tweede Pinksterdag een show met hun mooiste modelvliegtuigen en drones. De club houdt op Tweede Pinksterdag een open dag. Die begint om 12:00 op het modelvliegveld aan de Verlengde Revisieweg,


DoeNatuurlijkDag 

- Vogels vangen en ringen
- Pijl en boogschieten
- Vuur maken
- Buiten koken
Dit is maar een deel van wat wat je tijdens de DoeNatuurlijkDag kan doen. Maandag is de derde editie van dit evenement bij De Biezenburcht in Zeewolde.

Staat je evenement er niet bij? Dan mag je dat laten weten in een reactie!
© omroep flevolandsitemap | disclaimer