Werkstraf voor werkgever na val

Almere 13 mei 2016
De werkgever van een stukadoor die twee jaar geleden bij werkzaamheden in Almere zes meter naar beneden viel, is vrijdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 80 uur werkstraf. De werkgever, een man uit Zeist, kreeg precies dezelfde straf als de Almeerder die de klus in het pand liet uitvoeren.
 
Het slachtoffer was zwaar gewond. Hij lag een maand in coma. De rechter oordeelde dat de werkgever verantwoordelijk was voor de manier waarop het slachtoffer in Almere moest werken. De stukadoor moest daar zes meter hoog aan de slag terwijl hij in een losse bak op een vorkheftruck stond. Zo mag een vorkheftruck niet gebruikt worden, stelde de officier van justitie. Zij eiste 180 uur werkstraf.

De advocaat van de werkgever wees naar de opdrachtgever, een ondernemer uit Almere. Die had met de vorkheftruck rondgereden terwijl het slachtoffer daarin werkte. Beide verdachten hebben ook al een boete betaald omdat de stukadoor illegaal in Nederland was. De rechter kwam met een iets lagere straf. Zij vond dat beide verdachten dezelfde straf verdienen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer