Minister tikt ROC van Flevoland op de vingers

Almere 17 mei 2016
Minister tikt ROC van Flevoland op de vingers
Minister Bussemaker van Onderwijs heeft het ROC van Flevoland op de vingers getikt. In een brief aan de Tweede Kamer zegt de minister het te betreuren dat de school een advies over de toekomst van het mbo-onderwijs in Almere naar buiten heeft gebracht. Volgens Bussemaker is het bericht op de site van de school voortijdig, onvolledig en eenzijdig. Daarmee kan de verhouding met de kleinere mbo-instelling ROC TOP verder onder druk komen te staan, aldus de minister.

ROC TOP was woedend over het naar buiten brengen van het advies, waarin staat dat voor ROC TOP geen plaats is in Almere. De twee mbo-instellingen bieden deels dezelfde opleidingen aan. Minister Bussemaker heeft het ROC van Flevoland gevraagd de berichtgeving te corrigeren. Volgens haar heeft ROC TOP nog tot 20 mei de tijd een reactie te geven op het advies.

De Tweede Kamer heeft dinsdag een VVD-motie aangenomen waarin staat dat grotere ROC's geen alleenheerser mogen zijn en dat studenten wat te kiezen moeten hebben. Bij gelijke kwaliteit moeten kleinere roc's hun opleiding kunnen blijven aanbieden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer