Adema wordt burgermoeder van provinciehoofdstad

Lelystad 17 mei 2016
Ina Adema voorgedragen als nieuwe burgemeester
De Veghelse burgemeester Ina Adema (VVD) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Lelystad. Dat maakte de voorzitter van de vertrouwenscommissie dinsdagavond bekend.
Zij volgt Margreet Horselenberg op, die per 1 september vertrekt.

Ina Adema is 47 jaar. Ze komt uit Amsterdam en groeide op in Amstelveen, Scherpenzeel en Dronrijp. Ze studeerde rechten in Groningen en in het Duitse Göttingen. In 1999 kwam Adema in Deventer in de gemeenteraad. Twee jaar later werd ze daar wethouder.

In maart 2009 werd ze burgemeester van de Noord-Brabantse gemeente Veghel. Naar verwachting wordt Adema in september in Lelystad geïnstalleerd als burgemeester.

Haar voordracht werd dinsdagavond bekendgemaakt nadat de gemeenteraad eerst achter gesloten deuren was geïnformeerd. Eerder maakte Commissaris van de Koning in Flevoland Leen Verbeek bekend dat er dertig mensen naar de functie van burgemeester Lelystad hebben gesolliciteerd.

Ina Adema wordt de vierde burgemeester van Lelystad en de eerste van de VVD. Haar voorgangers waren Hans Gruyters (D66, 1980-1996), Chris Leeuwe (PvdA, 1996-2006) en Margreet Horselenberg (PvdA, 2006-2016).
© omroep flevolandsitemap | disclaimer