Luchtvaartbedrijf AIS investeert in piloten

Lelystad 18 mei 2016
Luchtvaartbedrijf AIS investeert in piloten
Luchtvaartbedrijf AIS uit Lelystad gaat investeren in de opleiding van piloten. Het bedrijf zet deze stap omdat ABN Amro als laatste bank in Nederland stopt met het verstrekken van leningen voor pilotenopleidingen. Een opleiding tot verkeersvlieger kost minstens 100.000 euro.

Nieuwe piloten
AIS Airlines voert in Zweden en Duitsland verschillende lijnvluchten uit. Veelal met kleine vliegtuigen. Het bedrijf verwacht de komende jaren flink te groeien en heeft daarvoor nieuwe piloten nodig. Die leidt het bedrijf op bij zijn eigen AIS Flight Academy. Afgelopen jaar kocht het daarvoor al een simulator van een Boeing 737.

AIS gaat 50.000 euro investeren in studenten die het theorie-gedeelte van hun opleiding succesvol hebben afgerond. Zo'n 75.000 euro moet een student nog zelf lenen. Het bedrijf heeft daarvoor afspraken gemaakt met een aantal financierders. Er is plek voor zo'n 30 tot 40 studenten per jaar.

Lager bedrag
"Door de investering van de luchtvaartmaatschappij is het opleidingsbedrag beduidend lager geworden en is het beroep van verkeersvlieger niet alleen toegankelijk voor kinderen van welgestelde ouders." zegt AIS over de nieuwe stap. Studenten die de opleiding succesvol afronden kunnen gelijk aan de slag bij het bedrijf.

In de toekomst wil AIS ook vanaf Lelystad Airport gaan vliegen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer