Flitspalen Veluwedreef leveren miljoen op

ALMERE • Wo 18 mei 2016 | 10:55 • Woensdag 18 mei 2016 | 10:55
Twee flitspalen op de Veluwedreef in Almere leveren van alle vaste flitsers in de provincie het meest op voor de staatskas. Dat blijkt uit cijfers over 2015 van het Centraal Justitieel Incasso Bureau die zijn geanalyseerd door RTL Nieuws.  

Opbrengsten
De twee flitspalen op de kruising van de Veluwedreef met de Bunuellaan maakten afgelopen jaar foto's van bijna 15.000 verkeersovertredingen. Met een gemiddelde boete van € 60,- per snelheidsovertreding en € 230,- voor het rijden door rood zijn de flitspalen op deze kruising goed voor een bedrag van bijna 1 miljoen euro aan gevorderde boetes. 

Zeewolde
De flitspaal op de kruising van de Gooiseweg met de Ganzenweg levert het minste op. Die paal betrapt gemiddeld één automobilist per week voor rijden door een rood verkeerslicht. 

Mobiele flitsers
Opmerkelijk is dat er relatief weinig vaste flitspalen staan in de provincie. Wel zijn er acties met mobiele flitsers, maar die zijn in bovenstaande cijfers niet meegenomen. 

Kijk hier naar hoeveel de flitspalen bij jou in de buurt oplevert


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel