Onderzoek: 'Flevolanders minst gelukkig'

FLEVOLAND • Wo 18 mei 2016 | 10:48 • Woensdag 18 mei 2016 | 10:48
Inwoners van Flevoland waren in de eerste week van mei het minst gelukkig van Nederland. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een speciale onderzoeks-app van het landelijke HappyHier-geluksonderzoek van Universiteit Wageningen. Inwoners van Drenthe waren het meest gelukkig.

Conclusies op basis van de eerste resultaten zijn nu nog moeilijk te trekken, aldus Hans Farjo van de Universiteit Wageningen. Wel is algemeen te stellen dat de omgeving van invloed is op het geluksgevoel van mensen. Zo zijn mensen in een groene omgeving gelukkiger dan wanneer zij in steden zijn. Mensen zijn op het werk minder gelukkig dan thuis en oudere mensen zijn gelukkiger dan jongeren.

Vanaf 1 mei konden Nederlanders de HappyHier-app op hun smartphone installeren. Deelnemers vullen op verschillende momenten van de dag een korte vragenlijst in. Deze vragenlijst gaat over de invloed van omgeving op het geluksgevoel. Tot nu toe doen 3700 mensen mee aan dit onderzoek dat nog loopt tot 1 juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel