Wieteke telt af naar Alpe d'HuZes

LELYSTAD • Do 19 mei 2016 | 15:56 • Donderdag 19 mei 2016 | 15:56
Over anderhalve week vindt op de Franse Alpe d’Huez het evenement Alpe d’HuZes plaats. Duizenden mensen gaan dan wandelend of fietsend omhoog om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Eén van de Flevolandse deelnemers is de 35-jarige Wieteke Kranenburg uit Lelystad.

Twee goede vriendinnen van Wieteke zijn overleden aan kanker. En ook zelf is ze door de ziekte getroffen. "Toen mijn eerste jaar er opzat kreeg één van mijn vriendinnen te horen dat zij niet meer beter ging worden. Toen heb ik gezegd: er komt een dag dat ik sterk genoeg ben om zo veel mogelijk geld binnen te halen voor onderzoek tegen kanker. Dan gaan we fietsen en gaan we het doen." 

De vriend van Wieteke, Bob, gaat met haar mee naar Frankrijk. Ook hij gaat de berg beklimmen. Bob vier keer. Wieteke één. Beiden hebben ze er vertrouwen in dat ze de top gaan halen. 

Er doen dit jaar 100 Flevolanders mee aan Alp d'HuZes. Omroep Flevoland is er bij en doet donderdag 2 juni live verslag vanaf de berg. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel