Alsnog ontslag 254 huishoudelijke hulpen Zorggroep

Noordoostpolder, Urk 19 mei 2016
Ruim 250 huishoudelijke hulpen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) komen in december alsnog op straat te staan. Het bedrijf probeerde de medewerkers bij andere organisaties onder te brengen, maar dat is niet gelukt. De ontslagprocedure is voor hen bij het UWV in gang gezet.

ZONL moest reorganiseren omdat er veel minder geld binnenkomt. Gemeenten kopen namelijk aanzienlijk minder zorg in. De 254 medewerkers zouden anderhalf jaar geleden al ontslagen worden, maar dankzij een eenmalige bijdrage van het Rijk konden zij tot het eind van dit jaar in dienst blijven. 

"We hadden onze medewerkers en cliënten graag warm overgedragen aan een andere aanbieder", aldus bestuurder Frank Kodden. "Nu dit niet lijkt te gaan gebeuren, kunnen we niet anders dan deze stap nemen."

Cliënten van ZONL hebben onlangs een brief gekregen waarin wordt uitgelegd wat ze moeten doen om te voorkomen dat ze zonder zorg komen te zitten.

ZONL is de grootste aanbieder van zorg in Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland en heeft veel personeel uit die gemeenten in dienst.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer