'Uitstel renovatie Nijkerkerbrug onacceptabel'

ZEEWOLDE • Do 19 mei 2016 | 20:37 • Donderdag 19 mei 2016 | 20:37
De gemeente Zeewolde vindt het niet acceptabel dat de renovatie van de Nijkerkerbrug opnieuw een jaar wordt uitgesteld, tot het najaar van 2018. Ze dringt er bij Rijkswaterstaat met klem op aan de werkzaamheden een jaar eerder, dus eind 2017, klaar te hebben.

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de VVD-fractie. De gemeente heeft de bezwaren tegen het uitstel van de renovatie eind maart al aan Rijkswaterstaat kenbaar gemaakt, tegelijk met de provincies Flevoland en Gelderland. Tot nu toe is daar geen antwoord op gekomen. Ook de VVD in de Tweede Kamer heeft de minister al vragen gesteld over het uitstel.

Het college van B en W schrijft dat het opknappen van de Nijkerkerbrug geen uitstel meer duldt, omdat die in een zeer slechte staat is en steeds verder verslechtert. De brug is een belangrijke verbinding voor Zeewolde en Flevoland en moet dus zo snel mogelijk worden aangepakt, aldus het college.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel