Flintstones balen van concurrerende festivals

Biddinghuizen 20 mei 2016
Autocross
Autocrossvereniging De Flintstones uit Biddinghuizen baalt dat de cross van de vereniging samenvalt met twee festivals. De Flintstones, stichting De IJsvogel, het Bremerbaai Festival en de gemeente Dronten gaan hierover dinsdag in gesprek.

Vergunning
Dat er twee festivals worden georganiseerd op 11 juni is de autocrossers een doorn in het oog. De vereniging vroeg de vergunning voor de cross al in januari aan en hoorde pas recent dat ze concurrentie krijgen.

Duizenden euro's
Voorzitter Pepijn Dijkhuis heeft niks tegen het Bremerbaai Festival dat de gemeente organiseert, maar baalt dat hij voor een voldongen feit is gesteld. Hij vreest dat honderden bezoekers wegblijven omdat ze zullen kiezen voor het Bremerbaai Festival, verderop in het dorp. Dat kost de Flintstones duizenden euro's.

Ander publiek
Dijkhuis verwacht niet dat de gemeente het festival nog gaat verplaatsen. Hij kreeg al te horen dat de gemeente denkt dat er een heel ander publiek komt. De Flintstones-voorzitter hoopt in ieder geval dat de gemeente in de toekomst beter overlegt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer