Bewoners boos over komst kamerverhuurpand

Lelystad 23 mei 2016
Buren niet blij met kamerverhuurpand
Buren niet blij met kamerverhuurpand
Bewoners van het Karveel 49 in Lelystad overwegen naar de Raad van State te stappen. Zij vinden dat de gemeente veel te gemakkelijk heeft toegestaan dat een huis is ingericht als kamerverhuurpand.

De bewoners vrezen overlast van de zes jongeren in de gehorige huizen, een tekort aan parkeerplaatsen en waardedaling van hun woningen.

Binnen de regels
De gemeente heeft eerdere bezwaren afgewezen, omdat het pand past binnen de regels voor kamerverhuurpanden. Volgens wethouder Fackeldey mag de gemeente een aanvraag dan niet afwijzen. De Karveelbewoners vinden dat de regels van de gemeente te weinig rekening houden met de belangen van bestaande bewoners. Daarom willen ze de regels laten toetsen door de Raad van State.

Grote behoefte
Fackeldey ziet een grote behoefte aan kamers. Tot mei zijn er dit jaar in Lelystad al 12 vergunningen voor kamerpanden aangevraagd, waarvan er vijf zijn goedgekeurd. Heel vorig jaar kwamen er 13 aanvragen binnen. Volgens de wethouder is dit jaar wel een aantal aanvragen afkomstig van bestaande kamerpanden waarvoor een nieuwe vergunning nodig was.

Aangescherpte regels
De regels voor kamerpanden zijn in 2013 aangescherpt na klachten van omwonenden. Eigenaren en verhuurders moeten zich aan die regels houden en bij overlast treedt de gemeente op, aldus Fackeldey.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer