Kabinet gaat in gesprek over spoedeisende zorg

FLEVOLAND • Di 24 mei 2016 | 17:20 • Dinsdag 24 mei 2016 | 17:20
Het kabinet neemt de berichten over problemen bij de spoedeisende hulp van ziekenhuizen in Flevoland en Noord-Holland zeer serieus. Dat zei minister Jet Bussemaker tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Ze verving daar minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

Brandbrief
Ziekenhuizen en ambulancemeldkamers meldden eerder deze week in een brandbrief dat ambulances geregeld niet bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis terechtkunnen. Dit doordat ziekenhuizen steeds vaker een tijdelijke opnamestop afkondigen omdat alle behandelkamers bezet zijn. Dat zou steeds gebeuren doordat er veel ouderen op de eerste hulp terechtkomen. Bij ouderen is vaak niet meteen duidelijk is wat er mis is, waardoor het personeel lang met deze patiënten bezig is.

Schippers herkent beeld niet
Het beeld dat mensen uren op de gang moeten wachten, zegt minister Schippers niet te herkennen. Dat het aantal ouderen dat een beroep doet op de spoedeisende hulp toeneemt, is volgens haar wel een bekend fenomeen.

De schrijvers van de brandbrief zijn nu door het ministerie uitgenodigd voor een gesprek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel