Reizigersorganisatie: contant geld in bus moet blijven

Flevoland 25 mei 2016
Het moet mogelijk blijven om met contant geld te betalen in het openbaar vervoer. Dat willen reizigersorganisaties. Verschillende vervoerders waaronder Connexxion willen al het cash geld uit de bus weren om de veiligheid te vergroten. Connexxion besloot hiertoe na een staking van Almeerse buschauffeurs. Zij zijn de overvallen op bussen meer dan zat.

Het weren van contant geld mag helemaal niet, zegt reizigersorganisatie Rover. In de vervoersvoorwaarden staat namelijk dat reizigers altijd contant moeten kunnen betalen. De voorwaarden zijn opgesteld door de overheid, de vervoerders en organisaties die opkomen voor reizigers zoals Rover, de ANWB en de ouderenbonden.

Het afschaffen van contant geld in het openbaar vervoer jaagt mensen de bus uit, aldus Rover. Want niet iedereen kan betalen met een pinpas. Rover noemt als voorbeeld mensen die in de schuldsanering zitten, ouderen die uit veiligheid hun pinpas thuis laten en toeristen.

De reizigersorganisaties roepen de Tweede Kamer op om onderzoek te doen naar andere mogelijkheden om de veiligheid in het openbaar vervoer te vergroten. Het weren van contant geld is niet de oplossing, zeggen de organisaties.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer