Resultaten kankerzorg ziekenhuizen online

Flevoland 25 mei 2016
Patiënten met borst- of darmkanker kunnen vanaf woensdag zien bij welk ziekenhuis zij de beste behandeling kunnen krijgen. In Flevoland kunnen patiënten met kanker terecht bij het Flevoziekenhuis in Almere, de MC Groep in Lelystad, Emmeloord en Dronten en de Antonius Zorggroep in Emmeloord. De resultaten van die behandelingen staan nu online.

Onvoldoende bij darmkanker
Bij de resultaten van kankerbehandeling wordt gekeken naar resterend kankerweefsel. Hoe minder dit voorkomt, hoe beter het resultaat. De MC Groep scoort hierop bij borstkanker goed, bij operaties bij darmkanker onvoldoende. Ook opereert de MC groep niet genoeg patiënten met endeldarmkanker om goede zorg te kunnen bieden.

Groen Vinkje
In het Flevoziekenhuis worden aanzienlijk meer patiënten behandeld voor borst- en darmkanker. De resultaten van zowel de borstkankerbehandeling als de behandeling van darmkanker zijn goed. Het ziekenhuis heeft dan ook het Groene Vinkje Darmkankerzorg, wat betekent dat de zorg aan aan darmkankerpatiënten voldoende is.

Roze Lintje
De Antonius Zorggroep heeft ook het Groene Vinkje Darmkankerzorg. Bovendien kreeg de ziekenhuisgroep het Roze Lintje Borstkanker, omdat ook bij die behandelingen de resultaten ruim voldoende zijn. 

Andere behandelingen
Op de website van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen staat sinds twee jaar al hoe de ziekenhuizen het doen. Patiëntervaringen, de wachttijden en de sterftecijfers staan online. Nu zijn ook de behandelresultaten van borst- en darmkanker openbaar. Resultaten van andere behandelingen worden later dit jaar gepubliceerd.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer