advertentie

Opvallend veel fietsendiefstallen; asielzoekers aangehouden

Luttelgeest 26 mei 2016
Meer fietsendiefstallen en asielzoekers aangehouden
In Luttelgeest worden de laatste maanden opvallend meer fietsen gestolen. Volgens de politie gaat het om een verdubbeling in de periode van januari tot nu. In totaal zijn er in het dorp en directe omgeving ruim dertig fietsen verdwenen. 

Asielzoekerscentrum
Een aantal gestolen fietsen is teruggevonden bij het asielzoekerscentrum bij Luttelgeest. Volgens de politie zijn twee asielzoekers aangehouden in verband met de diefstallen. Verder hebben verschillende inwoners van het dorp hun eigen fiets ontdekt op het terrein van het AZC. Ze hebben hun fiets weer mee naar huis genomen. Zo vond een slachtoffer drie van zijn gestolen fietsen terug op het AZC.

Afspraken
De politie zegt dat er inmiddels afspraken zijn gemaakt met de beveiliging van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Die gaat vaker controleren of er gestolen fietsen aanwezig zijn.

Het COA betwijfelt of alle diefstallen wel zijn toe te schrijven aan de asielzoekers. Burgemeester Aucke van der Werff wil inhoudelijk niet reageren en zegt dat de diefstallen vooral een zaak van de politie te vinden. 

Zorgen 
Politieke partijen in Noordoostpolder maken zich zorgen over de toename van de fietsendiefstallen. Volgens de VVD is het aantal diefstallen van fietsen en inbraken in het buitengebied zorgwekkend. De SP herkent de verhalen. Volgens een raadslid van die partij kunnen inwoners ook zelf iets doen, door bijvoorbeeld hun fietsen op slot te zetten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer