Gemeente spant kort geding aan tegen Connexxion

ALMERE • Do 26 mei 2016 | 14:36 • Donderdag 26 mei 2016 | 14:36
De gemeente Almere sleept busvervoerder Connexxion voor de rechter. De vervoerder weigert door te geven hoeveel werknemers in dienst zijn, terwijl de gemeente daar wel om vraagt.

Op dit moment wordt het busvervoer in Almere opnieuw aanbesteed. Van belang voor inschrijvende partijen is te weten hoeveel chauffeurs er werken en hoeveel medewerkers er zijn op kantoor. Het is namelijk bij wet geregeld dat een eventueel nieuwe vervoerder het personeel overneemt. Zolang Connexxion niet doorgeeft om hoeveel personeelsleden het gaat, weten andere partijen niet hoeveel loonkosten zij eventueel in Almere kwijt zullen zijn.

Connexxion heeft in mei een nieuwe personeelslijst verstrekt aan de gemeente. Een onafhankelijke deskundige heeft geconcludeerd dat ook deze lijst niet volledig is. Om toch alle gegevens boven water te krijgen, spant Almere een kort geding aan tegen de vervoerder. Het kort geding dient woensdag. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel