advertentie

Coffeeshop Kampen populair bij Drontenaren

Dronten 26 mei 2016
Opvallend veel inwoners van de gemeente Dronten kopen hun softdrugs bij coffeeshop ’t Keldertje in Kampen. Verschillende fracties in de gemeenteraad van Kampen vinden dat ‘hun’ coffeeshop gesloten moet worden voor Drontenaren. Burgemeester Bort Koelewijn heeft hen geantwoord dat dit juridisch waarschijnlijk niet mogelijk is.

Coffeeshop ’t Keldertje werkt op last van de gemeente Kampen met een ledenpas. Uit een evaluatie blijkt dat maar liefst 63 procent van de pashouders van buiten Kampen komt. Koelewijn vertelde deze week tijdens een commissievergadering dat de 1.223 pashouders van buitenaf vooral afkomstig zijn uit Dronten en de Noordoostpolder. Hij noemt daarbij met name de bewoners van het asielzoekerscentrum Dronten en arbeidsmigranten. De burgemeester is niet trots op die aanzuigende werking: "We zien ze liever om andere redenen naar Kampen komen.’’

De fracties van SGP, CDA en VVD in Kampen zien wel wat in een verbod van verkoop aan mensen van buiten Kampen. Een rechter heeft onlangs gesteld dat verkoop wel beperkt mag worden tot inwoners van Nederland, maar niet tot één gemeente.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer