Uitzondering voor nieuwe wijk Schokkerhoek

URK • Vr 27 mei 2016 | 16:06 • Vrijdag 27 mei 2016 | 16:06
De toekomstige woonwijk Schokkerhoek op Urk hoeft de eerste tien jaar nog niet te voldoen aan alle milieunormen. Pas na deze periode moet de gemeente ervoor zorgen dat aan alle geluids- en milieueisen wordt voldaan.

Deze uitzonderingssituatie wil het kabinet mogelijk maken, door Schokkerhoek te laten vallen onder de nieuwste versie van de Crisis- en Herstelwet. Een voorlopige versie van deze wet is onlangs naar de Tweede Kamer gestuurd.

Schokkerhoek komt tussen de Urkervaart, Domineesweg en bedrijventerrein Zwolsehoek. Er is ruimte voor 1500 woningen. Woningen zijn volgens het huidige bestemmingsplan niet toegestaan, omdat het bedrijventerrein te dichtbij ligt. Door de woonwijk en het bedrijventerrein aan te wijzen als ontwikkelingsgebied, kan van de milieunormen worden afgeweken. De gemeente kan nog niet zeggen wanneer met Schokkerhoek wordt begonnen. Eerst wordt de Oranjewijk afgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel