'Voorkom conflict over Zuiderzee op Zuid'

DRONTEN • Ma 30 mei 2016 | 18:58 • Maandag 30 mei 2016 | 18:58
Provinciale en Gedeputeerde Staten moeten maar eens langskomen bij het appartementencomplex Zuiderzee op Zuid in Biddinghuizen om te zien dat permanente bewoning daar best kan. Dat zei CDA-fractievoorzitter Jan Klopman van Dronten maandagavond in het radioprogramma Forum.

Angst voor nieuwe woonkern
De gemeente Dronten wil permanente bewoning van 157 recreatiewoningen van Zuiderzee op Zuid toestaan om zo de leegstand van het complex tegen te gaan. De provincie is bang dat er aan het water een nieuwe woonkern ontstaat. Ook vreest de provincie dat als dit plan doorgaat, andere gemeenten hetzelfde willen doen. Dat is ongewenst en in strijd met de provinciale regels.

Misverstanden
Volgens CDA en D66 is er sprake van misverstanden over wat de gemeente in Biddinghuizen wil toestaan. Een werkbezoek kan voorkomen dat het conflict uiteindelijk bij de Raad van State belandt. De gemeenteraad van Dronten praat in juni over Zuiderzee op Zuid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel