Rijkswaterstaat zoekt andere oplossing N50

Noordoostpolder 31 mei 2016
Rijkswaterstaat zoekt andere oplossing N50
Rijkswaterstaat gaat op verzoek van de provincie Flevoland kijken of het verkeer toch weer langs de wegwerkzaamheden op de N50 kan rijden. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen Rijkswaterstaat en de provincie.

Rijkswaterstaat sloot zaterdag de N50 van Ens naar Emmeloord voor bijna een maand af omdat automobilisten zich niet aan de ingestelde verkeersregels hielden. Verkeer richting het noorden wordt sindsdien via Schokland en Nagele geleid. Volgens de provincie is dat een prima omleiding bij een ongeval, maar is het niet de bedoeling dat alle verkeer wekenlang over de provinciale wegen wordt gestuurd. Veel woon-werkverkeer rijdt bovendien nu binnendoor via Nagele en Ens, wat volgens de provincie voor gevaarlijke situaties in de dorpen zorgt.

De provincie is zeer bezorgd over de huidige verkeerssituatie en noemt de beslissing om de N50 deels af te sluiten onzorgvuldig. De provincie hoopt dat er een oplossing komt op de N50 zelf, zodat de omliggende wegen weer veiliger worden. Rijkswaterstaat moet nu gaan kijken of dat op een verantwoorde manier kan. De werkzaamheden duren nog tot 24 juni.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer