Noodopvang vluchtelingen langer open

LELYSTAD • Di 31 mei 2016 | 21:18 • Dinsdag 31 mei 2016 | 21:18
De twee opvanglocaties voor vluchtelingen in Lelystad mogen een jaar langer openblijven. Tenminste, dat wil het college van burgemeester en wethouders van Lelystad voorstellen aan de gemeenteraad. In de tijdelijke huisvesting aan de Schepenen en het Zuiderwagenplein verblijven in totaal zo'n 500 vluchtelingen. 

Volgens burgemeester Margreet Horselenberg is er nog steeds behoefte aan de noodopvang. Bovendien heeft de opvang in de voorbije periode niet tot onrust in Lelystad geleid.

Lelystad wil geen AZC
PvdA, SP en GroenLinks willen de noodopvang eigenlijk met twee jaar verlengen. Maar dat wil het stadsbestuur liever niet, want volgens de burgemeester krijgt de noodopvang dan de status van een AZC. Voor de zomer hakt de gemeenteraad de knoop door over dit onderwerp.

Gesprek met COA
Het is overigens nog helemaal niet zeker of het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, verantwoordelijk voor de vluchtelingenopvang, behoefte heeft aan de extra openstelling. De gemeente gaat daarover snel in gesprek met het COA.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel