Onderzoek naar campus in Lelystad

Lelystad 1 juni 2016
Onderzoek naar campus in Lelystad
De gemeente Lelystad gaat onderzoeken of er één campus gebouwd kan worden ter vervanging van drie scholengemeenschappen in de stad. De huidige gebouwen van de SGL, Rietlanden, en Arcus zijn flink verouderd en er staan verschillende klaslokalen leeg.

Deze zomer wordt onderzocht hoeveel de nieuwbouw van één campus kost, waar deze moet komen, en wat er dan met eventuele leegstaande schoolgebouwen moet gebeuren. Het college legt vervolgens in het najaar een voorstel voor aan de gemeenteraad voor.

Van drie naar twee
​Het overkoepelende bestuur van de scholen, de SVOL, ziet het liefst één vmbo cluster en één havo/vwo cluster. Deze zouden dan moeten komen op twee van de drie huidige locaties.

Op initiatief van een meerderheid van de gemeenteraad wil het college nu ook de mogelijkheid van een campusmodel onderzocht hebben. Verschillende onderwijsvormen kunnen dan dicht bij elkaar aangeboden worden.

Eén campus, maar verschillende gebouwen 
De SVOL laat weten dat een campus nadrukkelijk niet betekent dat er één schoolgebouw voor 4000 leerlingen komt. Op één campus kunnen prima verschillende gebouwen op enige afstand van elkaar komen te staan. Op die manier blijven de scholen kleinschalig en zou ook de onderlinge doorstroom tussen bijvoorbeeld vmbo en havo bevorderd kunnen worden.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer