Lelystad wil geen entertainmenthal bij vliegveld

LELYSTAD • Wo 1 juni 2016 | 16:32 • Woensdag 1 juni 2016 | 16:32
De vestiging van een entertainmenthal met allerlei attracties op het bedrijventerrein bij Lelystad Airport gaat niet door. Tenminste, als het aan het college van burgemeester en wethouders van Lelystad ligt. Het college trekt na onderzoek de conclusie dat de zogenoemde Leisure Dome Lelystad Airport de ontwikkeling van het stadshart in de weg zou staan.

In de hal zouden onder meer een bioscoop, bowlingbaan en verschillende horeca moeten komen. Het stadsbestuur denkt dat de speelhal weinig mensen van buiten de regio zal trekken en daardoor vooral concurreert met ondernemers in het centrum. Voor het realiseren van Leisure Dome Lelystad is een wijziging van het bestemmingsplan nodig en het college gaat daar niet aan meewerken.

Ontwikkelingsmaatschappij OMALA, die de grond van het bedrijventerrein verkoopt, vindt het jammer dat de gemeente niet wil meewerken. Wel heeft de organisatie begrip voor het standpunt van de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel