Geld voor onderzoek effecten schaliegasboringen

NOORDOOSTPOLDER • Ma 6 juni 2016 | 17:52 • Maandag 6 juni 2016 | 17:52
De gemeente Noordoostpolder wil een bedrag van 15.000 euro vrijmaken voor onderzoek naar schaliegaswinning. De gemeente wil weten wat de effecten zijn op de economie en het imago van gebieden waar naar schaliegas wordt geboord.

De gemeente is fel tegen boringen naar schaliegas, een aardgas dat wordt gewonnen door chemicaliën in een steenlaag te spuiten. Er is veel weerstand omdat het slecht zou zijn voor het milieu.

De Tweede Kamer besloot eerder dat er tot 2024 niet naar schaliegas geboord mag worden. Ondanks dit besluit gaat het onderzoek naar de boringen wel door. Een proefboring in Noordoostpolder zou hier deel van uit kunnen maken.

Om een eventuele proefboring tegen te houden wil de gemeente dat er meer onderzoek gedaan wordt naar de effecten van zo'n boring. Tijdens de raadsvergadering van volgende maand beslist de gemeenteraad of Noordoostpolder 15.000 euro mag steken in een dergelijk onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel