Schippers wil snel om tafel over spoedeisende zorg

FLEVOLAND • Ma 6 juni 2016 | 18:36 • Maandag 6 juni 2016 | 18:36
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil binnenkort een rondetafeloverleg met alle partijen die in Flevoland en Noord-Holland betrokken zijn bij de spoedeisende zorg. Dat schrijft Schippers in een brief aan de Tweede Kamer. Aanleiding voor het gesprek is een brandbrief van het Regionale Overleg Acute Zorg.  

In die brief trekken ziekenhuizen uit Noord-Holland en Flevoland aan de bel over het toenemende aantal opnamestops bij de spoedeisende hulp van ziekenhuizen. Minister Schippers gaf eerder aan zich niet te herkennen in het beeld dat er lang gewacht moet worden of soms zelfs een opnamestop geldt. De minister wil in gesprek om te kijken of de problemen opgelost kunnen worden.

Schippers laat uitzoeken of meer ziekenhuizen in het land patiënten weigeren omdat het te druk is op de spoedeisende hulp. De ziekenhuizen in Almere en Lelystad gaven eerder al aan dat ze bij grote drukte extra personeel inzetten. Alleen in Almere wordt de afdeling af en toe gesloten voor nieuwe patiënten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel