Vluchtelingenkinderen welkom in Ens

NOORDOOSTPOLDER • Ma 6 juni 2016 | 22:35 • Maandag 6 juni 2016 | 22:35
In heel Europa zwerven ruim 100.000 vluchtelingenkinderen rond zonder ouders of verzorgers. Via een burgerinitiatief wil het online platform Whocares.me dat de Nederlandse regering 2.000 kinderen opvangt. Rineke en Daniël Duijster uit Ens zijn zo gegrepen door de schrijnende verhalen, dat ze zelf een vluchtelingenkind willen opvangen.

Er zijn nog wel wat praktische en financiële bezwaren, want het jonge stel heeft zelf drie jonge kinderen van 6, 3 en 1 jaar. Er moet een andere auto komen en de kinderen moeten bij elkaar op de kamer slapen. Maar ze vinden het ook een mooie les voor hun kinderen. Rineke Duijster: "We delen deze wereld met elkaar en je zal ook af en toe ruimte moeten maken voor een ander".

De familie Duijster denkt een zwervend vluchtelingenkind een warm en vooral veilig nest te kunnen geven. De Duijsters moeten er niet aan denken dat een getraumatiseerd kind weer van opvang naar opvang moet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel