Connexxion verliest rechtszaak van gemeente

Almere 7 juni 2016
Busmaatschappij Connexxion moet binnen een week een correcte lijst met medewerkers van de stadsdienst aan de gemeente Almere geven. Dat heeft de rechter in een kort geding bepaald. De gemeente had om de lijst gevraagd omdat het busvervoer in de stad binnenkort opnieuw wordt aanbesteed.

Voor inschrijvende bedrijven is het van belang te weten hoeveel medewerkers er in dienst zijn. Op basis hiervan kunnen de bedrijven de kosten berekenen op het moment dat zij het vervoer overnemen. Bij wet is geregeld dat het personeel overgaat naar de nieuwe onderneming.

Connexxion kwam in mei met een lijst, maar een deskundige concludeerde dat die niet correct is. Er zouden teveel mensen in dienst zijn. De gemeente vindt niet dat er 21 arbeidsplaatsen voor het onderhoud van de bussen op de lijst mogen staan en stapte naar de rechter. 

De rechter gaf de gemeente gelijk. De monteurs maken geen onderdeel uit van het contract. De rechter verwees naar een vonnis uit 2011. In Den Bosch speelde een vergelijkbare kwestie.

Connexxion legt zich neer bij de uitspraak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer