Nieuwe snelle boten voor de brandweer

Zeewolde 8 juni 2016
De brandweer Flevoland heeft woensdag nieuw materiaal gekregen: drie snelle boten en drie waterongevallenvoertuigen. De boten zijn gedoopt en hebben een naam gekregen. 

De officiële handelingen vonden plaats in een nieuw boothuis in Zeewolde. Het boothuis ligt aan de Zeewolder dijk, achter het kunstwerk met de potloden. 

Wat doet de brandweer met het nieuwe materieel?
Eén boot blijft in Zeewolde en die wordt ingezet bij ongevallen op het Wolderwijd en omgeving. De twee andere boten zijn voor Almere en Lelystad. Die worden in de kazernes op een trailer gezet. De brandweer doet er ook KNRM-taken bij. Boten in nood of met een motorstoring kunnen rekenen op hulp van de brandweer. 

Burgemeesters aanwezig bij opening
In het boothuis was het een komen en gaan van Flevolandse burgemeesters. Gerrit Jan Gorter van Zeewolde opende als gastheer het boothuis. Franc Weerwind van Almere en Margreet Horselenberg van Lelystad doopten vervolgens 'hun' boot.

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk deelde autosleutels uit voor de drie nieuwe waterongevallenwagens. Die zijn voor Almere, Lelystad en Urk. Met een dergelijk voertuig zijn reddingsacties door duikers in het water mogelijk. De bussen zijn volledig ingericht om deze acties mogelijk te maken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer