Connexxion zet extra surveillanten in

Almere 8 juni 2016
Connexxion zet extra surveillanten in
Vervoersbedrijf Connexxion zet vanaf woensdagavond in Almere extra controleurs in. Dat heeft Connexxion afgesproken met buschauffeurs en de vakbonden.

De chauffeurs dreigden met een werkonderbreking als Connexxion niet per direct extra veiligheidsmaatregelen zou nemen. Aanleiding is een gewapende overval op een bus in Almere Haven in de nacht van dinsdag op woensdag. De hele ochtend is gesproken over te nemen maatregelen. Rond 14.00 uur werd duidelijk dat Connexxion met onmiddellijke ingang 's avonds en 's nachts extra surveillanten inzet. Dit gebeurt op risicovolle lijnen en bij alle buschauffeurs die graag een extra paar ogen op hun bus willen.

Verder is er woensdagavond een gesprek tussen de directeur van Connexxion en burgemeester Franc Weerwind over de maatregelen die de gemeente kan nemen.

De chauffeurs willen eigenlijk per direct geen contant geld meer in de bus. Ze stellen voor om een mobiele pinautomaat in de bus te gebruiken. Volgens Connexxion is dat op korte termijn niet mogelijk. Vakbond CNV laat weten zich te kunnen vinden in de oplossing van Connexxion.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer