Floriade BV kan tot 30 miljoen lenen van gemeente

Almere 10 juni 2016
De gemeente Almere is bereid tot dertig miljoen euro te lenen aan de Floriade BV. Dat blijkt uit de nog niet getekende samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de organisator van het evenement.

De Floriade BV heeft vooral in de jaren voordat de Floriade wordt gehouden geld nodig. Pas tijdens het evenement in 2022 wordt er namelijk wat verdiend. De gemeente gaat leningen geven tegen 2,5 procent rente.

Mocht het de Floriade BV lukken om toch ergens geld bij een marktpartij te lenen, dan heeft dat wel de voorkeur van de gemeente. De Floriade BV mag zelf bepalen waar ze het geld aan uitgeeft. Wel kan de gemeente extra voorwaarden aan de leningen verbinden als het in de aanloop van het evenement financieel niet goed gaat.

De Floriade BV moet de leningen voor 31 december 2023, een jaar na het evenement, aflossen bij de gemeente. Op het moment dat de organisator op een eerder moment beschikt over geld, dan moet de BV meteen terug betalen.

Hoe groot is het risico voor de gemeente dat de Floriade BV een lening niet terugbetaalt? Volgens de gemeente niet groot. Wanneer het er op lijkt dat de lening niet terugbetaald kan worden, dan moet direct contact opgenomen worden met de gemeente.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer