Connexxion: bussen rijden weer door Kruidenwijk

ALMERE • Ma 13 juni 2016 | 15:25 • Maandag 13 juni 2016 | 15:25
Vervoersbedrijf Connexxion rijdt weer met bussen door de Kruidenwijk in Almere. De buslijnen 6, 7 en 153 werden zondagavond uit de dienstregeling gehaald nadat meerdere bussen met grindsteentjes waren bekogeld door buurtjongeren. Daarvoor zijn 2 verdachten aangehouden, bleek maandagmiddag op een persconferentie van de gemeente Almere.

Busvervoerder Connexxion houdt nog wel de mogelijkheid open dat er opnieuw diensten worden gestaakt als er op één van de drie buslijnen door de Kruidenwijk opnieuw een bus wordt bekogeld.

Zondagavond besloot Connexxion de busdiensten te staken nadat voor de derde avond op rij bussen in de wijk met stenen werden bekogeld.

Maandag heeft Connexxion overleg gehad met de gemeente over de zaak. Burgemeester Franc Weerwind reageerde verrast en noemde het gedrag van de jongeren in de buurt onacceptabel.

De gemeente kondigde maandag in een persconferentie maatregelen aan. Er komt mobiel cameratoezicht in de buurt en grind wordt op diverse plekken verwijderd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel