Kosten organisatie Floriade stijgen naar 93 miljoen

ALMERE • Di 14 juni 2016 | 13:45 • Dinsdag 14 juni 2016 | 13:45
De Floriade, die in 2022 in Almere wordt gehouden, gaat 1,7 miljoen euro meer kosten. Dat blijkt uit een nieuwe berekening van wethouder Tjeerd Herrema en de directeuren van de Floriade BV in oprichting. Zij gaan ervan uit dat de Floriade, ondanks de verhoging van de kosten naar 93 miljoen euro, geen verlies lijdt.

De verhoging van de kosten van de Floriade komt door:
- een avondopenstelling
- de Jeugdfloriade
- vergeten beveiligingskosten
- duurdere en mooiere planten en bomen

Avondprogrammering
Theatervoorstellingen, concerten en workshops in de avonduren zouden 160.000 extra bezoekers moeten trekken en extra inkomsten moeten opleveren. 

Jeugdfloriade
De organisatie trekt extra geld uit voor een Jeugdfloriade. Almere charmeerde de toewijzingscommissie van de Nationale Tuinbouw Raad (NTR) door een Jeugdfloriade aan te kondigen. 

Beveiliging 
Een nieuwe kostenpost is de beveiliging. Daar was eerder geen rekening mee gehouden. De organisatie trekt daar nu 500.000 euro voor uit.

Topgroen
De organisatie denkt met de aanplant van mooiere en duurdere planten en bomen bezoekers te verleiden tot een tweede bezoek aan de Floriade. Dit 'topgroen' kost 1 miljoen euro extra.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel