Vakbond: "Er is iets fundamenteel mis in Almere"

Almere 15 juni 2016
Vakbond: "Er is iets fundamenteel mis in Almere"
Er is iets fundamenteel mis in de Almeerse samenleving. Dat concludeert Jan Heilig van de vakbond FNV na het inslaan van de ruit van een bus, woensdagmiddag. Het is het derde ernstige incident in een week tijd. Volgens Heilig toont dit aan dat geweld rondom bussen in Almere erger is dan in alle andere steden in Nederland.

"Ze doen niet lekker mee en maken rotzooi"
Heilig wil dat de Almeerse politiek uitzoekt wat er met jongeren aan de hand is. "Ze doen niet lekker mee en maken rotzooi". De gemeente moet volgens Heilig kijken naar hoe met dit soort groepen omgegaan moet worden en wat er nodig is om ze op een normale manier mee te laten doen aan de maatschappij.

Grenzen aan maatregelen
De afgelopen maanden zijn er al veel maatregelen genomen om het aantal incidenten op bussen terug te dringen en de veiligheid te vergroten. Zo zijn er meer camera's en extra toezichthouders gekomen. Maar het incident van woensdag en ook de bekogeling van bussen met stenen het afgelopen weekeinde tonen volgens de vakbondsman aan dat er grenzen zijn aan de maatregelen die genomen kunnen worden. "Je kunt niet heel Almere volhangen met camera's en op elke straathoek een politieagent neerzetten", aldus Heilig.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer