advertentie

Zwartrijder verwondt controleur in de bus

Almere 16 juni 2016
Controleur gewond door zwartrijder in de bus
Een controleur van Connexxion is donderdagmorgen gewond geraakt bij een incident in een bus in Almere. Dat bevestigt de politie. De controleur had een zwartrijder betrapt.

Die wilde er vandoor gaan. Er ontstond een vechtpartij waarbij de controleur lichtgewond raakte. De 21-jarige passagier uit Alkmaar is aangehouden. Het incident gebeurde bij een bushalte in de Noorderplassen.

Woensdagnacht is rond 1.00 uur in de wijk Tussen de Vaarten opnieuw de ruit van een bus ingegooid. Er zaten op dat moment geen reizigers in de bus. Een getuige zag het gebeuren en plaatste een foto op Facebook

Wilde staking
Woensdag legden buschauffeurs het werk nog twee uur neer. Dat gebeurde nadat twee mannen woensdagmiddag bij de bushalte aan de Passage in Almere Stad een ruit van de bus hadden vernield. Het tweetal was boos dat het niet meer kon meerijden. 

Afgelopen zondag en maandag reden buschauffeurs ook al enige tijd niet door de Kruidenwijk omdat jongeren daar drie dagen lang stenen naar bussen hadden gegooid. De gemeente kondigde maatregelen aan, zoals extra surveillanten en cameratoezicht. 

Politiek aan het woord
Vakbond FNV zegt dat er fundamenteel iets mis is in de Almeerse samenleving. Volgens Jan Heilig van FNV is het geweld rondom bussen in Almere erger dan in andere steden in Nederland. 

De Almeerse politiek praat donderdagavond op de Politieke Markt over het onderwerp. De politiek moet volgens Heilig uitzoeken wat er met de jongeren aan de hand is en de problematiek oplossen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer