Weerwind haalt fel uit naar politietop

Almere 16 juni 2016
Weerwind haalt uit naar politietop
Burgemeester Franc Weerwind van Almere heeft tijdens het debat over het geweld op de stadsbussen fel uitgehaald naar de politie. Weerwind is pas zondagavond geïnformeerd over de incidenten van dat weekend. Dat gebeurde nadat hij zelf contact had gezocht met de politietop.

Excuusbrief
De politie heeft excuses aangeboden en spreekt van een interne fout. Wat de burgemeester betreft was dit "eens, maar nooit weer." 

Kruidenwijk
Volgens de burgemeester komen de jongeren die in de Kruidenwijk voor problemen zorgen uit de hele stad. De politie brengt op dit moment huisbezoeken aan jongeren uit deze groep. Volgens Weerwind zijn er 24 jongeren in beeld. Het gaat om jongens tussen de 12 en 20 jaar. De groep omvat één meerderjarige en meerdere jongens van 12 en 13 jaar.

De VVD vroeg zich af waarom er nog maar twee aanhoudingen zijn verricht als de groep in beeld is. Weerwind antwoordde dat aanhoudingen alleen verricht kunnen worden bij 'heterdaadjes'.

Wisselende samenstelling
Het debat tijdens de Politieke Markt leverde verder weinig op. De PVV zegt dat de ongeregeldheden worden veroorzaakt door Marokkaanse jongeren. Volgens burgemeester Weerwind gaat het om een groep die steeds wisselt van samenstelling.  

Extra toezichthouders
Om geweld in de Almeerse bussen tegen te gaan, gaat de prijs van de kaartjes met 1 cent per kilometer omhoog. Van het geld dat dit oplevert, worden zes extra toezichthouders betaald.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer