advertentie

'Vrijwilliger mag betaalde baan niet inpikken'

Almere 18 juni 2016
De gemeente Almere neemt maatregelen om te voorkomen dat vrijwilligers het werk van betaalde krachten overnemen. De aanleiding is het taxivervoer van gehandicapten in de stad. Het bedrijf Salders zette in plaats van betaalde krachten vrijwilligers in om de mensen te vervoeren.

Salders regelt het gehandicaptenvervoer namens de gemeente. Volgens het contract moet het bedrijf ook mensen in dienst nemen die moeilijk aan een baan kunnen komen. De gemeente verwachtte niet dat Salders hen als vrijwilliger zou inzetten. 

Politiek eist opheldering en FNV naar de rechter
Omroep Flevoland ontdekte in november dat Taxibedrijf Salders werkte met vrijwilligers. Het bedrijf verklaarde toen dat er geen echte banen verdwenen waren door de constructie. De politiek eiste opheldering én maatregelen van wethouder Peeters. Vakbond FNV legt de zaak nog voor aan de rechter.

Harde afspraken in nieuwe contracten
De gemeente maakt bij nieuwe contracten met bedrijven afspraken over de zogeheten verdringing op de arbeidsmarkt. Die mag niet plaatsvinden. In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college van B en W dat het probleem zich ook niet meer heeft voorgedaan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer