Dossier: Nieuw Land Nationaal Park

Hotels, campings en lodges moeten toeristen naar Oostvaardersplassen trekken

Flevoland 20 juni 2016
Hotelkamers met uitzicht op een kudde konikpaarden. In je tent wakker worden door het burlen van de edelherten in de Oostvaardersplassen. Dat is over enkele jaren mogelijk in Flevoland.

De gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk trekken 15 miljoen euro uit om het gebied rondom de Oostvaardersplassen aantrekkelijker te maken. Op die manier ontstaat er in Almere en Lelystad ruimte voor hotels, campings en lodges.

Poorten
De Oostvaardersplassen moeten ontsloten worden door nieuwe vier entreegebieden die 'poorten' worden genoemd. De eerste twee poorten komen bij Almere en Lelystad; de Almeerse Poort en Waterpoort. Waterpoort legt een verbinding tussen de Oostvaardersplassen en de Markerwadden op het Markermeer. 

Dagjesmensen
Jaarlijks bezoeken bijna een miljoen mensen het natuurgebied. Het gaat om dagjesmensen. In de hoop deze bezoekers langer in het gebied te houden, worden de randen van het natuurgebied aangepast. Zo wordt het Oostvaardersbos bij de Buitenvaart veranderd in een moerasgebied.

Nationaal Park
De Oostvaardersplassen is in de race om een status Nationaal Park te verkrijgen. De plannen om de randen van het gebied te ontwikkelen voor meer recreatie passen daarbij. De 15 miljoen euro voor de ontwikkeling van de nieuwe entreegebieden komt uit het Fonds Verstedelijking Almere.  


 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer