Apothekers willen af van hoge afvalkosten

Almere 17 juni 2016
Zorggroep Almere roept de gemeente op om wat te doen aan de hoge kosten van medicijnafval. Jaarlijks is de zorggroep 30.000 euro kwijt aan de vernietiging van teruggebrachte pillen, zalfjes en tabletten.

Almeerders kunnen bij het recycleperron gratis hun oude medicijnen inleveren. Als de apotheek de medicijnen inzamelt en wegbrengt, gaat het ineens om bedrijfsafval en worden er kosten in rekening gebracht. Volgens de zorggroep is dit niet eerlijk omdat de vernietiging van medicijnen door de Almeerders al via de afvalbelasting is betaald.

Het inzamelen van medicijnen is geen verplichting voor apotheken. Volgens Zorggroep Almere zijn elders in het land apotheken er al mee gestopt vanwege de hoge vernietigingskosten. Zorggroep Almere zegt voorlopig door te gaan met inzamelen maar hoopt op een handreiking van de gemeente.

Wanneer er niet meer bij de apotheek kan worden ingeleverd, verwacht de organisatie dat mensen de medicatie bij het huisvuil doen. Dat is volgens de zorggroep een slechte zaak. Het is nog niet bekend wat de gemeente vindt van de oproep van Zorggroep Almere.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer