Voorbereiding piloten laat te wensen over

Lelystad 18 juni 2016
De voorbereiding van piloten in de kleine luchtvaart laat te wensen over. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de politie op de vliegvelden van Lelystad, Hoogeveen, Teuge en Hilversum. Dit onderzoek werd zaterdag gehouden.

In totaal zijn elf piloten onderzocht voordat ze met hun toestel de lucht ingingen. De inspectie toonde aan dat geen enkele voorbereiding foutloos was. Zo hadden vijf piloten fouten gemaakt met de berekeningen van de vliegtuigbelading. Ze waren of niet gedaan of klopten niet. Eén piloot is aangesproken op zijn vlieggedrag boven het vliegveld. 

De ILT heeft niet bekend gemaakt waar de tekortkomingen precies hebben plaatsgevonden. De inspectie en politie zijn van plan deze zomer vaker controles uit te voeren om te kijken of de voorbereidingen bij vluchten met kleine vliegtuigen goed worden uitgevoerd. Zo wordt van iedere piloot verwacht dat de weersverwachting van te voren wordt gecheckt. Ook moeten alle documenten in orde zijn voor vertrek.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer