advertentie

Voedselbank Dronten bestaat 10 jaar

Dronten 21 juni 2016
De Voedselbank Dronten gaat in een zogenoemd 'Maatjes project' samenwerken met zorginstelling Kwintes. Klanten van de voedselbank met psychiatrische of psychosociale problemen krijgen met dat project begeleiding van Kwintes.

Het 'Maatjes project' werd aangekondigd tijdens de viering van het tienjarig jubileum van de Voedselbank Dronten. Volgens het bestuur is de rol die de voorziening heeft flink veranderd in vergelijking met tien jaar geleden toen de voedselbank begon. "Wij willen niet alleen maar voedsel doorgeven, wij willen meer voor onze klanten doen. Wij willen ze ook een stukje hulp bieden."

Geen feest
Ondanks het tienjarig jubileum viert de voedselbank geen feest. "Het is meer een gedenking. Stilstaan dat dit al tien jaar nodig is binnen onze samenleving." Het bestuur van de Voedselbank Dronten zegt dat zij pas feestvieren als de voorziening opgeheven kan worden.

Toename
Het bestuur ziet een opheffing niet snel gebeuren. Het aantal inwoners van de gemeente Dronten dat een beroep doet op de voedselbank neemt nog altijd toe. Op dit moment worden wekelijks zo'n 130 voedselpakketten uitgegeven. Het bestuur gaat er vanuit dat dit op korte termijn richting de 200 zal stijgen. Deze stijging heeft onder meer te maken met naweeën van de crisis.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer