Cel geëist voor mitrailleur, katapulten en boksbeugels in woning

LELYSTAD • Wo 22 juni 2016 | 17:51 • Woensdag 22 juni 2016 | 17:51
Een 37-jarige man uit Lelystad die een pistoolmitrailleur, katapulten, pepperspray, boksbeugels en een grote hoeveelheid harddrugs in huis had, gaat als aan het Openbaar Ministerie ligt 25 maanden de cel in.

Tijdens een zitting woensdag bij de rechtbank bleek dat de verdachte volhoudt dat hij goede redenen had voor het bezitten van het wapentuig.

De Lelystedeling liep in december tegen de lamp, toen de politie bij hem aan de deur kwam. Dat gebeurde omdat hij mogelijk illegaal vuurwerk in huis had. Eenmaal binnen ontdekten agenten een pistoolmitrailleur met geluidsdemper en 124 patronen, twee katapulten, twee busjes pepperspray, twee boksbeugels en een behoorlijke hoeveelheid drugs.

De man verklaarde dat een lid van een criminele motorbende hem tegen zijn zin in had gedwongen de mitrailleur, de demper en de patronen in huis te bewaren. Hoe het lid van de motorbende heette, wilde de man niet zeggen: dat zou te gevaarlijk zijn.

Ook voor de andere wapens kwam de man met een verklaring op de proppen. De katapulten waren bedoeld voor het afschieten van visvoer tijdens het vissen, de pepperspray had hij willen gebruiken voor het wegjagen van ratten, en de boksbeugels werden volgens hem gebruikt bij het aanleggen van glasvezel.

Volgens de officier van justitie zijn de vele excuses iets te toevallig en had de man criminele bedoelingen met de spullen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel