Opnieuw busruit vernield in Almere

Almere 22 juni 2016
Opnieuw busruit vernield
Opnieuw busruit vernield
Opnieuw busruit vernield
Opnieuw busruit vernield
Opnieuw busruit vernield
In Almere is woensdagavond opnieuw een ruit van een bus vernield. Dat gebeurde na 18:00 uur toen de streekbus op de Kampenweg in de Stedenwijk reed. 

Volgens de politie hoorde chauffeur plotseling een knal. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, zag hij dat een ruit aan de rechterzijde van de bus versplinterd was, maar nog wel in de sponning zat. Hoewel er geen glas in de bus terecht was gekomen, hebben medewerkers van Connexxion het raam voor de zekerheid uit de bus verwijderd.

Kinderen
Omdat de chauffeur een groepje kinderen zag wegrennen, heeft de politie direct de wijk doorzocht. Volgens een woordvoerder is er nog niemand aangehouden. Wel is een verklaring van een getuige opgenomen. Wat die heeft verteld, is onbekend.

Burgemeester op de hoogte gesteld
Burgemeester Franc Weerwind is direct na het incident op de hoogte gesteld. De gemeente zegt alles op alles te zetten om samen met de politie het geweld tegen bussen in de stad te stoppen. Vorige week werden daarvoor extra maatregelen afgekondigd. 

Vakbond
Jan Heilig van vakbond FNV Bondgenoten laat donderdagochtend weten dat hij snel weer om tafel wil met Connexxion en de gemeente Almere om te praten over de reeks incidenten. 

Incidenten
De afgelopen weken zijn er vaker incidenten met bussen in Almere geweest. Anderhalve week geleden werd het busvervoer in de Kruidenwijk stilgelegd nadat daar twee bussen met stenen waren bekogeld. Twee dagen later brak onder chauffeurs een wilde staking uit, nadat een man aan de Passage in Almere Stad een raam van een bus insloeg.

Bussen blijven rijden
Connexxion zegt het vreselijk te vinden dat er opnieuw een raam van een bus is vernield. Een woordvoerder kan niet zeggen of er passagiers in de bus zaten. De bus heeft een tijd stil gestaan op de busbaan. Alle andere bussen zijn volgens Connexxion gewoon blijven rijden. De vervoersmaatschappij gaat aangifte doen.

Voor Toon van Dijk, de fractievoorzitter van de PVV in Almere, is de maat vol:

© omroep flevolandsitemap | disclaimer