Hartverwarmende laatste kerst voor Ank Out

ALMERE • Do 23 juni 2016 | 19:46 • Donderdag 23 juni 2016 | 19:46
"Vermoeiend, maar hartverwarmend". Zo omschrijft de Almeerse Ank Out haar laatste kerstfeest, dat ze donderdag vierde. Ze is terminaal ziek en gaat december niet meer halen. Omdat haar dochters heel graag nog één keer kerst met haar wilden vieren, hebben ze besloten het feest naar voren te halen. 

Onder het gezang van een koor dat kerstliedjes zong, begon het kerstdiner. Er was alles aan gedaan om de laatste kerst onvergetelijk te maken. Uiteraard stonden er kerstbomen in de feestruimte en waren er kerstkransjes. Om die kransjes in hartje zomer te kunnen krijgen, hadden haar dochters een oproep geplaatst op Facebook. Daar werd massaal op gereageerd. 

Bij Ank Out werd zeven jaar geleden borstkanker geconstateerd. Ze werd na een behandeling schoon verklaard, maar afgelopen december kwam de ziekte toch weer terug. Naar verwachting heeft Out nog enkele weken te leven. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel