Aantal incidenten in TBS-kliniek stijgt

ALMERE • Vr 24 juni 2016 | 15:04 • Vrijdag 24 juni 2016 | 15:04
Het aantal incidenten in de TBS-kliniek in Almere Buiten neemt toe. In 2013 deden zich 5 incidenten voor, in 2014 waren dat er 11 en afgelopen jaar 12.

Geweld
Uit de jaarverslagen van de Oostvaarderskliniek blijkt dat het gaat om geweld tussen patiënten onderling of tussen medewerkers en patiënten. Ook wisten TBS-ers een paar keer contact te leggen met een slachtoffer. Bij inspecties van de cellen werden bovendien meerdere keren verboden spullen aangetroffen, zoals binnengesmokkelde drugs.

Verklaring
Volgens een woordvoerder de Oostvaarderskliniek komt het toegenomen aantal incidenten door de toename van het aantal patiënten in Almere. Dit vloeit voort uit de sluiting van andere klinieken.

Drugsgebruik
Eerder dit jaar kwam de TBS-kliniek in het nieuws toen twee advocaten bij Omroep Flevoland openlijk hun zorgen uiten over drugsgebruik in de instelling. Uit het jaarverslag blijkt dat de kliniek veel maatregelen treft om drugsgebruik en drugshandel tegen te gaan. Zo worden er onder meer drugshonden ingezet. De inzet van die honden voor 1 jaar, kostte 190-duizend euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel