Tip voor Weerwind: luister naar jeugd Kruidenwijk!

ALMERE • Ma 27 juni 2016 | 22:46 • Maandag 27 juni 2016 | 22:46
Burgemeester Franc Weerwind moet tijdens zijn bezoek aan de Almeerse Kruidenwijk vooral goed luisteren naar de jongeren. Alleen dan kan het probleem van overlast in de buurt door jeugd worden opgelost.

Dat zegt buurtbewoner Maurice Koreman, hij is één van de weinige bewoners die voor de camera over de problemen durft te praten. Een groepje jongeren veroorzaakt al langere tijd overlast in de Kruidenwijk. Er worden stenen naar bussen gegooid, en spullen vernield. Volgens Koreman komt dit onder meer doordat er voor bepaalde jongeren te weinig te doen is in Almere.

De gemeente moet met de jongeren in gesprek om te achterhalen wat ze willen. Dinsdagavond om 19:00 uur bezoekt burgemeester Franc Weerwind, samen met wethouder Mark Pol, de Kruidenwijk om met bewoners te praten. Omroep Flevoland-verslaggever Koen Peeters kreeg in aanloop naar de avond zelf ook een steentje naar zich toe gegooid, terwijl hij live op de radio vooruit blikte op de komst van Weerwind.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel