Kweker dreigt weg vliegveld tegen te houden

Lelystad 28 juni 2016
Graszaadkweker Barenza kan er alsnog voor zorgen dat de aanleg van de ontsluitingsweg naar luchthaven Lelystad vertraging oploopt. Dinsdag stond de kweker opnieuw tegenover de provincie Flevoland voor de Raad van State. 

Barenza heeft grond op het toekomstige bedrijventerrein Larserknoop en wil dat het exploitatieplan wordt aangepast. Daar staat in dat grondeigenaren en gebruikers van het terrein fors moeten meebetalen aan de ontsluiting. Dat plan is inmiddels achterhaald, en de provincie heeft beloofd alle kosten voor haar rekening te nemen, maar daar neemt Barenza geen genoegen mee.

De kweker wil dat de toezeggingen worden vastgelegd in een nieuw plan. Dat is voor de provincie onbespreekbaar, omdat een nieuw plan opstellen betekent dat de aanleg van de ontsluitingsweg vertraging oploopt. Die zou dan niet op tijd klaar zijn voor de opening van de terminal, april 2018. 

Twee maanden geleden maakte de Raad van State met een spoeduitspraak de weg vrij voor de aanleg van die weg. De uitspraak in deze bodemzaak kan alsnog nog roet in het eten van de provincie en de luchthaven gooien als ook de Raad van State eerst een nieuw exploitatieplan zou eisen. Uitspraak volgt binnen enkele weken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer